<h2>Καλωσήρθατε στην Anemoesa</h2><p>Στις ενοικιαζόμενες μεζονέτες μας Anemoesa που βρίσκονται στην Κάρυστο, μπορείτε να απολαύσετε ξεκούραστες και οικονομικές διακοπές...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.karistos-anemoessa.4ty.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Απολαύστε τις διακοπές σας με κάθε άνεση!</h2><p>Στις ενοικιαζόμενες μεζονέτες μας Anemoesa που βρίσκονται στην Κάρυστο, μπορείτε να απολαύσετε ξεκούραστες και οικονομικές διακοπές...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.karistos-anemoessa.4ty.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Κάρυστος</h2><p>Η παραλία Αγία Παρασκευή στη Νότια Εύβοια απέχει μόλις 10 λεπτά από την Κάρυστο. Στο κέντρο της παραλίας βρίσκεται μία καντίνα που φτιάχνει δροσερά καφεδάκια, τόστ, χυμούς, μπύρες και πολλά ακόμη...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.karistos-anemoessa.4ty.gr/more3.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 
Αγίας Παρασκευής
Παραλίες Κάρυστος
 
 
Η παραλία Αγία Παρασκευή στη Νότια Εύβοια απέχει μόλις 10 λεπτά από την Κάρυστο. Στο κέντρο της παραλίας βρίσκεται μία καντίνα που φτιάχνει δροσερά καφεδάκια, τόστ, χυμούς, μπύρες και πολλά ακόμη.
 
Οι ντόπιοι διοργανώνουν και πάρτυ στην καντίνα, κάτι που την κάνει ευρέως γνωστή σε πολύ κόσμο από την Αθήνα.
 
Η παραλία έχει μικρά βοτσαλάκια γυαλιστερά και καταγάλανα νερά. Έχει επίσης ξαπλώστρες για τους πιο καλοπερασάκηδες και ψάθινες ομπρέλες. Όμως είναι χαλαρά, οι ξαπλώστρες είναι απλωτές και δεν γίνεται χαμός.
Είναι αρκετά μεγάλη παραλία και λίγο πιο πάνω είναι το εκκλησάκι τηςΑγίας Παρασκευής. Τα νερά της είναι απίθανα, καθαρά και καταγάλανα.
 
 

 

 
Μνήματα
Παραλίες Κάρυστος
 
 
Bρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές του κόλπου της Καρύστου, περίπου 8,6 km από το κέντρο της πόλης. 
 
Η παραλία χωρίζεται στα δύο με ένα μικρό κάβο, έχει βόρειο προσανατολισμό και το συνολικό της μήκος είναι περίπου 280 μέτρα. 
 
Είναι προστατευμένη από τους νότιους ανέμους. 
 
Η μορφολογία του εδάφους, η άμμος και το κατάλληλο βάθος, δίνουν στο νερό ένα πολύ όμορφο γαλαζοπράσινο χρώμα. 
 
Ονομάστηκε έτσι επειδή κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους στην περιοχή εξορυσσόταν πωρόλιθος, υλικό που χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή μνημάτων. 
 
Η παραλία είναι αμμώδης με τμήματα βότσαλου και τα νερά είναι ρηχά, ήρεμα και κατάλληλα για όλη την οικογένεια. 
 
Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από τον κεντρικό δρόμο που είναι ασφαλτοστρωμένος από τηνΚάρυστο μέχρι τις νοτιοδυτικές ακτές. 
 
Από την Κάρυστο, κανείς ακολουθεί τον κύριο παραθαλάσσιο δρόμο της πόλης δυτικά. 
 
Περίπου 7 km από το κέντρο της πόλης, ο δρόμος είναι ψηλά, σ΄ ένα λόφο πάνω από τις ακτές. 
 
Αριστερά, προς ανατολάς, κάτω, κανείς διακρίνει εύκολα την παραλία και δεν έχει παρά να ακολουθήσει τον πρώτο δρόμο αριστερά που κατεβαίνει προς τις ακτές. 
 
Γενικά είναι μία λιτή παραλία, με σχετικά στενή αμμουδιά αλλά, ο επισκέπτης αποζημιώνεται από το νερό και την γαλήνη. 
 
 

 

 
Παξιμάδα
Παραλίες Κάρυστος
 
 
Για να φτάσετε στις παραλίες της Παξιμάδας ακολουθείτε τον παραλιακό δρόμο Καρύστου μέχρι το τέλος της μεγάλης παραλίας στα δεξιά της πόλης.
 
Εκεί ο δρόμος κάνει δεξιά και αμέσως αριστερά, περνάτε ένα πολύ μικρο γεφυράκι και συνεχίζετε δίπλα και πάνω από τη θάλασσα. Θα βρείτε την πρώτη παραλία αλλά καλό θα ήταν να συνεχίσετε την οδήγηση και να φτάσετε μέχρι το σημείο που ο δρόμος ανηφορίζει και αρχίζουν οι αρκετές διακλαδώσεις. Όπως θα δείτε το οδικό δίκτυο είναι απροσδόκητα καλό, σηματοδοτημένο και εκτενές.
 
Στο ακρωτήρι της Παξιμάδας έχουν γίνει οι δρόμοι εδώ και αρκετά χρόνια και η περιοχή προορίζεται για οικιστική χρήση. Στη πρώτη μεγάλη διασταύρωση θα δείτε ταμπέλα μικρή για Αγία Παρασκευή. Είναι μία πολύ όμορφη παραλία που από το 2010 διαθέτει και μικρό beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Όταν πήγαμε πέρσι ήταν κλειστό και δεν χρειάστηκε να πληρώσουμε για την χρήση τους. Στη διασταύρωση λοιπόν καλό θα ήταν να μην συνεχίσετε ευθεία αλλά αριστερά και παράλληλα με την θάλασσα. Έτσι θα δείτε και αρκετές ακόμα παραλίες ενώ ο δρόμος θα σας οδηγήσει ούτως ή άλλως στην παραλία της Αγίας Παρασκευής ενώ αν συνεχίσετε θα δείτε και άλλες μικρότερες η μεγαλύτερες παραλίες. Γενικά όρεξη να έχετε για ψάξιμο και σίγουρα θα βρείτε την παραλία που σας ταιριάζει καλύτερα.
 
 

 

 
Σπίθα
Παραλίες Κάρυστος
 
 
Bρίσκεται στις νότιες ακτές του κόλπου της Καρύστου, περίπου 10,5 km από το κέντρο της πόλης.
 
Η Σπίθα είναι άξια αναφοράς διότι είναι μία διπλή παραλία. Ο μικρός κάβος που εκτείνεται προς ανατολάς, στο μεγαλύτερο μήκος του, έχει πολύ χαμηλό υψόμετρο, είναι στενός και έτσι οι δύο παραλίες που σχηματίζονται νότια και βόρεια, μοιάζουν να εφάπτονται.
 
Η Σπίθα είναι ο τελευταίος κάβος πριν το Αιγαίο Πέλαγος.
 
 

 

 
Ελιά - Παλιοπυθάρα
Παραλίες Κάρυστος
 
 
Στις δυτικές ακτές του κόλπου της Καρύστου και κατά μήκος του παραθαλάσσιου δρόμου, αρχίζοντας από τα 5,5 και μέχρι τα 6,7 km από το κέντρο της πόλης, υπάρχουν 3-4 μικρές, στενές παραλίες.
 
Ο προσανατολισμός τους είναι ανατολικός και δέντρα (αρμυρίκια), τις χωρίζουν από τον κύριο δρόμο.
 
Τα αρμυρίκια παρέχουν πλούσια σκιά. 
 
Η αμμουδιά είναι όμοια σε όλες και έχει κατά τμήματα, άμμο, βότσαλο αλλά και μικρούς βράχους. 
 
Έξω κοντά στον γιαλό, ο βυθός είναι πετρώδης και υπάρχουν 1-2 φυσικά διαμορφωμένοι ‘διάδρομοι' άμμου που βοηθούν τους λουόμενους να μπουν στο νερό. 
 
Μετά τα 10-15 μέτρα μακριά από τον γιαλό, ο βυθός είναι μόνο αμμώδης μέχρι τα μεγαλύτερα βάθη με πλούσια ποικιλία οστράκων. 
 
Γενικά οι παραλίες αυτές συνιστώνται για ερασιτεχνικό ψάρεμα και εξερεύνηση με μάσκα. 
 
Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από τον κεντρικό δρόμο που είναι ασφαλτοστρωμένος από την Κάρυστο μέχρι τις νοτιοδυτικές ακτές. 
 
Από την Κάρυστο, κανείς ακολουθεί τον κύριο παραθαλάσσιο δρόμο της πόλης δυτικά.
 
 

 

 
Κατσούλι
Παραλίες Κάρυστος
 
 
Βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές του κόλπου της Καρύστου, περίπου 4,3 km από το κέντρο της πόλης.
 
Η παραλία έχει νοτιοανατολικό προσανατολισμό και το μήκος της παραλίας είναι περίπου 100 μέτρα.
 
Κατά μήκος της βόρειας πλευράς της αμμουδιάς υπάρχει μια σειρά δένδρων (αρμυρίκια), που παρέχουν πλούσιο ίσκιο. 
 
Η παραλία είναι αμμώδης και τα νερά είναι πάρα πολύ ρηχά, ήρεμα και κατάλληλα για ολόκληρη την οικογένεια. 
 
Έξω-έξω στον γιαλό, ο βυθός είναι πετρώδης και υπάρχουν 1-2 φυσικά διαμορφωμένοι ‘διάδρομοι' άμμου που βοηθούν τους λουόμενους να μπουν στο νερό. 
 
Μετά τα 2-5 μέτρα μακριά από τον γιαλό, ο βυθός είναι μόνο αμμώδης μέχρι τα μεγαλύτερα βάθη, με πλούσια ποικιλία οστράκων και κατάλληλος για εξερεύνηση με μάσκα.
 
Γενικώς, είναι μία γαλήνια παραλία με όμορφο χρώμα νερών. 
 
Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από τον κεντρικό δρόμο που είναι ασφαλτοστρωμένος από την Κάρυστο μέχρι τις νοτιοδυτικές ακτές. 
 
Από την Κάρυστο, κανείς ακολουθεί τον κύριο παραθαλάσσιο δρόμο της πόλης δυτικά.
 
 

 

 

 
Γαλλίδα
Παραλίες Κάρυστος
 
 
Η Δυτική παραλία της Καρύστου μόλις 300μ απόσταση από το κέντρο της πόλης. Η παραλία είναι οργανωμένη και το αυτοκίνητο φτάνει μέχρι την αμμουδιά.
 
 

 

 

 

 

 
Ψιλή Άμμος
Παραλίες Κάρυστος
 
 
Η παραλία Ψιλή Αμμος, είναι η ανατολική πλάζ της Καρύστου, δημοφιλής με κοσμοπολίτικο αέρα.
 
Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της πόλης, 600 περίπου μέτρα από το κέντρο της.
 
Η παραλία έχει νότιο προσανατολισμό και στις τρεις άλλες πλευρές της υψώνονται πλαγιές που της προσδίδουν μοναδικά χαρακτηριστικά και την προστατεύουν από τους ανέμους.
 
Στην βόρια πλευρά της, σε άμεση επαφή με την αμμουδιά, υπάρχει ένα ξενοδοχείο με πισίνα, ένα beach bar, καθώς και καθίσματα παραλίας με ομπρέλες.
Το μήκος της παραλίας είναι περίπου 300 μέτρα.
 
Η παραλία είναι αμμώδης με κύριο χαρακτηριστικό την πολύ ψιλή άμμο (από εκεί και το όνομά της) και τα νερά είναι ρηχά, ζεστά, ήρεμα και κατάλληλα για όλη την οικογένεια.
 
Ο βυθός είναι αμμώδης και στα άκρα του, σε κάποια σημεία υπάρχουν βραχώδης σχηματισμοί μέχρι τον γιαλό.
 
Η πρόσβαση γίνεται εύκολα, με πέτρινες σκάλες που κατεβαίνουν από τον κεντρικό παραθαλάσσιο δρόμο της πόλης της Καρύστου.
 
Κατάλληλη για κολύμπι και αναψυχή, η αγαπημένη ενός μεγάλου τμήματος της νεολαίας